Kérd személyre szabott ajánlataimat telefonon  +36303153722  vagy írj üzenetet a  baczurmartin@sketchcafe.hu  e-mail címre

Időtemető

Aladár bizarr kalandjai - avagy miért létezik ez a minta?

Sketch.C
Sketch.C
2024.05.12 10:40
Aladár bizarr kalandjai - avagy miért létezik ez a minta?

Géza, Dio, Aladár, Jotaro? Vagy most mi van...?

Kedves olvasók, bizonyára nem ismeretlen számotokra a Mézga család rajzfilmsorozatból elhíresült, mára többszörösen is, és méltán szimbolikussá vált Mézga Géza és a fia, Aladár. Eredeti történetüket sokan ismerhetitek, a rajzfilmsorozat létrejöttéről bővebben ITT olvashattok.

Röpke 19 évvel Gézáék debütációja után a világ másik felén egy Hirohiko Araki nevű úriember írt egy igazán különös történetet. Ugyan a Jojo's Bizarre Adventure semmilyen formában nem hasonlítható össze vagy hozható párhuzamba a Mézga családdal, azért én találtam egy módot, hogy a kettőt összemossam.

A Romhányi-Nepp-Ternovszy hármast sajnos le kell lomboznom, mert nem az ő zseniális munkásságuk hozta el számomra az ihletet. A kb. négy éve megjelenő Mézga Géza Apokalipszis Szekta új szemszögből közelítette meg a történetet, ők inspiráltak engem is ennek a rajznak az elkészítésére. Sajnos a Szekta aktív évei véget értek, munkásságuk azonban máig elérhető az instagram oldalukon és a @napimezgaposzt oldal is gondoskodik róla, hogy ne feledjük őket. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy miért ért véget a tevékenységük, érdemes elolvasni a 444 cikkét, vagy a telex-nek adott interjút a visszavonulással kapcsolatban.

Visszatérve a rajzra, akkoriban épp a Gézás merchandise kibővítésén agyaltam és ezzel párhuzamosan rá voltam kattanva a Jojo's part 3 - Stardust Crusaders-re. Ekkor eszembe jutott, hogy egy korábbi nyereményjátékban sokan írtátok, hogy több animés tartalmat szeretnétek a webshopon látni. Innentől nem nehéz kitalálni, hogy mi történt.

Feltett szándékom a továbbiakban is, hogy újabb anime stílusú mintákkal boldogítsalak titeket. Ezek természetesen rendelhetőek lesznek a webshopon. Egyébként a Kriszta? már egy ideje elérhető, ehhez hasonló tartalmakra számíthattok nem csak Mézga témában.

Az Aladar Kujo rajzról és a pólóra nyomtatásról nézzétek meg a videómat a Tiktokon vagy az Instán.